Lucies advies en begeleiding

Paarden zijn niet lichamelijk te dwingen, maar je kunt ze wel geestelijk op andere gedachten brengen. Gewenst gedrag stimuleren, ongewenst gedrag ontmoedigen. Hoe precies? Dat is per casus verschillend.
Allereerst kijk ik naar de dagelijkse omgang. Ik zal het paard van A tot Z observeren; hoe is het paard, wat voor karakter heeft het en hoe staat het met de opvoeding. Hoe zijn de verhoudingen tussen u en uw paard? Tijdens deze observatie kunt u ondertussen nog uitgebreid vertellen waar u tegenaan loopt.
Al het gedrag - gewenst of ongewenst - is te herleiden en vrijwel altijd te corrigeren. Echt probleemgedrag is vaak een escalatie van kleinere signalen. Ik houd er een holistische visie op na, dus ik probeer alle zaken die van invloed zijn mee te nemen in de probleemoplossing.
Gaandeweg ben ik zo ongeveer alle problemen wel eens tegen gekomen, en heb deze altijd weten op te lossen. Ik kom uit een nest van docenten, dus de kennis overbrengen naar u is totaal geen probleem. U moet - zodra ik weer weg ben - met de opgedane kennis verder kunnen gaan!
Na mijn bezoek staat mijn mailbox altijd open voor vragen die eventueel nog te binnen schieten.
Observeren, analyseren, trainen, kennis overdragen. No cure, no pay!